26.6.2024 KVŮLI OPRAVĚ POVRCHU SILNICE III/46615 ul. DRUŽEBNÍ, V ÚSEKU OD KŘÍŽENÍ S TRAMVAJOVÝM PŘEJEZEM PO KŘIŽOVATKU S MK ul. BAJGAROVA, KTERÁ PROCHÁZÍ MĚSTSKÝM OBVODEM KRÁSNÉ POLE SE BUDOU MUSET ŘIDIČI A MÍSTNÍ OBYVATELÉ PŘIPRAVIT NA DOPRAVNÍ KOMPLIKACE

Správa silnic Moravskoslezského kraje musí z důvodu neuspokojivého stavebně-technického stavu vozovky silnice III/46615 (ul. Družební) provést její opravu. Jedná se o úsek silnice, který je vymezen od křížení s tramvajovým přejezdem po křižovatku s místní komunikací ul. Bajgarova, v celkové délce cca 1,66 km. Práce na opravě silnice budou započaty v termínu 01.07.2024 a ukončeny k 31.08.2024.

Oprava silnice spočívá v odfrézování stávajících asfaltových vrstev a provedení lokálních vysprávek silnice po jejím frézování. V případě dostatečné hloubky uložení inženýrských sítí dojde v úseku mezi domem č. p. 327 a MK ul. Stádlo k rozšíření vozovky v délce 140 m formou odsunu obrubníku chodníkového tělesa o cca 0,5 m (rozšíření vozovky) a zřízení betonového rigolu na vnitřní straně vozovky v úseku mezi domem č. p. 289 a č. p. 316 v délce 145 m. Kromě opravy vozovky bude provedena i oprava dvou zastávkových stání a jednoho autobusového zálivu, jejichž povrch bude nově z cementobetonového krytu. Součástí stavby bude i předláždění/doplnění žulového jednořádku, odstranění stávajících žlabů a jejich nahrazení obrubníky typu KS3, oprava uličních vpustí a výšková úprava kanalizačních poklopů, a také oprava prahové vpusti žlabu u tramvajového přejezdu. Dále dojde k opravě propustku ev. č. 46615-3P. Poté proběhne pokládka nových krytových asfaltových vrstev. Následně bude v celém úseku stavby obnoveno svislé i vodorovné dopravní značení včetně několika nových protismykových povrchů, provedena úprava nezpevněné krajnice, budou osazeny nové směrové sloupky a vyměněna ocelová svodidla z důvodu zvýšení bezpečnosti na dané komunikaci.

 

Uzavírky a dopravní omezení

Po celou dobu stavby bude panovat úplná uzavírka celého úseku stavby silnice III/46615 od křížení s tramvajovým přejezdem po křižovatku s MK ul. Bajgarova.

Objízdná trasa bude vedena po silnici III/46615 (ul. Družební), II/465 (ul. Opavská), MK ul. 17. listopadu, III/4692 (Krásné Pole – Poruba – Vřesina) a zpět. Pro místní občany bude umožněn přejezd přes stavbu v místě křížení s MK ulic Plzeňská a Stádlo.

Režim a vedení linek městské hromadné dopravy (dále jen MHD), bude upraven v souladu s probíhajícím dopravním omezením, kdy stavba bude díky tomu rozdělena do 2 úseků.

  1. Úsek bude vymezen od křížení s tramvajovým přejezdem po křižovatku s MK ul. Hájkovická. Na tomto úseku budou stavební práce probíhat od 01.07. do 11.08.2024. V tomto termínu bude MHD sjíždět z ul. Družební na ul. Hájkovickou a vracet se zpět na ul. Družební.
  2. Úsek bude vymezen od křižovatky s MK ul. Hájkovická po křižovatku s MK ul. Bajgarova. Na tomto úseku budou stavební práce probíhat od 12.08. do 31.08.2024. V tomto termínu bude MHD jezdit pouze po AZ „Družební“.

 

Občanům městského obvodu Krásné Pole, kteří mají ke svým nemovitostem pouze jediný příjezd z ulice Družební, stavbaři samozřejmě umožní se k nim dostat. Výjimkou bude pouze krátkodobé omezení, kdy se bude provádět pokládka nových asfaltových vrstev vozovky, o němž bude zhotovitel dopředu občany, firmy a ostatní subjekty (které mají výjezd pouze na dotčený úsek ul. Družební) v dostatečném časovém předstihu informovat prostřednictvím informačních letáků, ve kterých budou uvedeny veškeré potřebné informace o délce a rozsahu samotného omezení.

Společně s hlavním zhotovitelem stavby společností STRABAG a.s. se budeme snažit co nejméně lidem komplikovat život, ale bez určitých omezení pro řidiče a obyvatele Krásného Pole se to bohužel neobejde. Prosíme proto o pochopení, ohleduplnost a trpělivost při realizaci oprav této dopravně důležité komunikace.