26.6.2024 KVŮLI OPRAVĚ POVRCHU SILNICE III/4693 ul. HLAVNÍ, V ÚSEKU OD KŘIŽOVATKY U OBECNÍHO ÚŘADU ZA KŘIŽOVATKU S MK ul. ZÁHUMENÍ, KTERÁ PROCHÁZÍ OBCÍ VŘESINA SE BUDOU MUSET ŘIDIČI A MÍSTNÍ OBYVATELÉ PŘIPRAVIT NA DOPRAVNÍ KOMPLIKACE

Správa silnic Moravskoslezského kraje musí z důvodu neuspokojivého stavebně-technického stavu vozovky silnice III/4693 (ul. Hlavní) provést její opravu. Jedná se o úsek silnice, který je vymezen od křižovatky u obecního úřadu za místní komunikaci ul. Záhumení, v celkové délce 967 m. Práce na opravě silnice budou započaty v termínu 01.07.2024 a ukončeny k 31.07.2024.

Oprava silnice spočívá v odfrézování stávajících asfaltových vrstev vozovky, překopech kvůli osazení kanalizačního potrubí a provedení lokálních vysprávek silnice po jejím frézování. Součástí stavby bude i předláždění/doplnění žulového jednořádku, osazení silničních obrubníků, oprava uličních vpustí a výšková úprava šoupat ve vozovce. Poté proběhne pokládka nových krytových asfaltových vrstev. Následně bude v celém úseku stavby obnoveno svislé i vodorovné dopravní značení a budou osazeny nové směrové sloupky z důvodu zvýšení bezpečnosti na dané komunikaci.

 

Uzavírky a dopravní omezení

Po celou dobu stavby bude panovat úplná uzavírka celého úseku stavby silnice III/4693 od křižovatky u obecního úřadu za křižovatku s MK ul. Záhumenní.

Objízdná trasa bude vedena po silnici III/4692 ul. Vřesinská, II/647 ul. Čs. Armády, MK ul. Polní, III/4693 (Vřesina – Klimkovice – Mexiko) a zpět.

Trasa příměstské hromadné dopravy bude jak ve směru od Klimkovic tak v opačném směru vedena po MK ul. Zahrádkářská a Malá Strana s napojením na ul. Hlavní u AZ „Vřesina, kaple“.

Občanům obce Vřesina, kteří mají ke svým nemovitostem pouze jediný příjezd z ulice Hlavní, stavbaři samozřejmě umožní se k nim dostat. Výjimkou bude pouze krátkodobé omezení, kdy se bude provádět pokládka nových asfaltových vrstev vozovky, o němž bude zhotovitel dopředu občany, firmy a ostatní subjekty (které mají výjezd pouze na ul. Hlavní) v dostatečném časovém předstihu informovat prostřednictvím informačních letáků, ve kterých budou uvedeny veškeré potřebné informace o délce a rozsahu samotného omezení.

Společně s hlavním zhotovitelem stavby společností STRABAG a.s.  se budeme snažit co nejméně lidem komplikovat život, ale bez určitých omezení pro řidiče a obyvatele obce Vřesina se to bohužel neobejde. Prosíme proto o pochopení, ohleduplnost a trpělivost při realizaci opravy této dopravně důležité komunikace.