14.6.2024 Upozorňujeme na dopravní opatření v souvislosti se zahájením stavby: „Silnice III/4624 - rekonstrukce mostu ev.č. 4624 - 2 přes místní potok v obci Slezské Vlkovice“  

Stavba bude prováděna na území obce Fulnek – Slezské Vlkovice, okres Nový Jičín, kraj Moravskoslezský. Hlavním předmětem stavby je rekonstrukce silničního mostu na silnici III/4624 vedený pod evidenčním číslem 4624 - 2 přes místní potok.

Předmětem rekonstrukce mostu je zbourání stávajícího a výstavba nového železobetonového mostu, který tvoří monolitická rámová konstrukce. Dojde ke zvýšení únosnosti mostu na normové parametry, ke zlepšení celkové bezpečnosti v místě stavebních úprav a zkapacitnění průtočného koryta toku. Most bude založen plošně, dno toku bude v přírodním charakteru, břehové hrany budou odlážděny lomovým kamenem do betonu s přechodem na kamennou rovnaninu. Na mostě budou instalovány vyvýšené římsy s osazením nového ocelového mostního zábradlí. V rámci stavebních úprav dojde k obnově stávající silnice včetně konstrukčních vrstev před a za mostem v délce cca 72,0 m s napojením na novou niveletu mostu. Silnice zůstává ve stávajícím směrovém vedení.

 

Zhotovitelem stavby je „IDS – Inženýrské a dopravní stavby Olomouc a.s.“

Předpoklad realizace je v termínu : 14.6.2024 – 21.9.2024

Rekonstrukce mostu bude prováděna za plné uzávěry s objízdnou trasou po provizorním přemostění v místě mostu.

Příloha: foto stávajícího stavu mostu