9.5.2024 Upozorňujeme na dopravní opatření v souvislosti se zahájením stavby: „SILNICE II/483 – REKONSTRUKCE MOSTU ev. č. 483-002 PŘES KŘIŽANŮV POTOK V OBCI HODSLAVICE“

 Hlavním předmětem stavby je celková rekonstrukce silničního mostu na silnici II/483 vedený pod evidenčním číslem 483-002. Nový most nahradí stávající, který je ve špatném stavebnětechnickém stavu a současně zkapacitní průtočnost Křižanův potok. Realizace stavby vyžaduje mimo rekonstrukci mostu i opravu části navazující komunikace v délce cca 38,0 m z důvodu výškového napojení.

Silnice II/483 bude zachována ve stávajícím směrovém i šířkovém vedení. Most bude z železobetonové rámové konstrukce, plošně založen. Na mostě bude osazeno zábradlí se svislou výplní s navazujícím chodníkem a cyklostezkou. Dno vodoteče zpevněno kamennou dlažbou do betonu, ukončenou příčnými betonovými prahy a rovnaninou z těžkého kamene s proštěrkováním. Svahy vodoteče budou opevněny kamennou rovnaninou.

Realizace: 13.5.2024 – 10.8.2024

Rekonstrukce mostu bude prováděna za částečné uzávěry s osazením provizorního přemostění, které bude umístěno v bezprostřední blízkosti mostu. Doprava bude usměrněna dopravním značením.