5.3.2024 Předmětem stavby je rekonstrukce mostu ev. č. 4688‐2 a přilehlého úseku silnice III/4688. Stávající most má omezenou zatížitelnost a stavebně technický stav je hodnocen jako špatný, nevyhovující. Most bude rekonstruován ve stávajícím šířkovém uspořádání. Jedná se o novou trvalou stavbu, tj. stržení a výstavby nového mostu namísto původního. V současné době probíhají související přípravné práce před samotnou demolicí stávajícího mostního objektu.

Celková délka stavby obsahuje silnici III/4688 v úseku 390,0 m mezi přechody pro chodce. Začátek úseku je za odbočkou k Poliklinice a Letnímu koupališti a konec úseku před okružní křižovatkou s ul. Rudé Armády, Leonovova.

Termíny realizace budou upřesněny po zpracování podrobného harmonogramu prací a po projednání a Stanovení uzavírek.

 Převzetí staveniště dne 15. 3. 2024

Stavba začne přípravnými pracemi zejména pod mostem (kácení, vytýčení sítí, úprava přístupů a dočasných sjezdů)

Současně dojde k jednání s vlastníky a o přeložkách, pro nastavení součinnosti a termínů. 

 

Od 15. 4. 2024 se předpokládá úplná uzavírka popsaného úseku sil. III/4688 ul. Havířská pro veškerou dopravu. Pro pěší bude umožněno nadále přecházení po určení trase na mostu.

Bude probíhat odstrojování mostu současně se stavbou provizorní lávky pro pěší a příprava na demolici v kolejišti.

 

Od 1. 5. 2024 bude zahájena demolice mostní konstrukce. Pro pěší bude zřízená osvětlená provizorní lávka včetně zabezpečení.

 Ukončení stavby a předání díla investorovi bude dle smlouvy dne 30. 11. 2024. Skutečné dokončení prací je plánováno do 31. 10. 2024 včetně zahájení zkušebního provozu.

 O přesnějších termínech budete informováni v následné zprávě až dle skutečně potvrzeného harmonogramu prací a po vydání Stanovení přechodné úpravy dopravního značení.

Zhotovitelem stavby je společnost Strabag a.s., se kterou byla uzavřená Smlouva o dílo.

Smluvní doba výstavby je 200 dní

Smluvní cena 54,3 mil. Kč