5.2.2024 Most v Polance nad Odrou je pro auta stále uzavřen, stavba se protáhla. Složitá oprava mostu na silnici II/478 v Ostravě-Polance nad Odrou měla skončit loňském roce, stále ale pokračuje.  

Původní most byl ve špatném stavu, firma ho proto zbourala a začala stavět nový. Objevily se ale komplikace a místo je pro auta stále neprůjezdné. Práce by měly skončit před letními prázdninami. 

Původně měl mít most středový pilíř přímo v korytu řeky, to ale museli nakonec projektanti přehodnotit. Zjistilo se, že původní středový pilíř má špatné podloží a nedalo se zaberanit, aby se mohl obetonovávat. Kvůli tomu bylo přistoupeno k projekční změně. V loňském roce se stihly hlavní práce, zabetonování. V rámci klimatických podmínek se stavba přerušila a v současné době je zimní období, takže se na dané stavbě nedá pokračovat. Samozřejmě jsme připraveni, jakmile zima přestane a oteplí se a budou vhodné klimatické podmínky, což počítáme během měsíce března tohoto roku, že by se práce započaly a budou pokračovat. Předpokládaný konec těchto prací je ke konci června letošního roku.

Cyklisté a chodci toto místo bez problémů přejedou nebo přejdou, provizorní lávka je už delší dobu v provozu. Inicioval a financoval ji ostravský magistrát. Řidiči ale musí lokalitu objet.