28.6.2026 Z důvodu neuspokojivého stavebně-technického stavu vozovky a zvýšení bezpečnosti silničního provozu bude v termínu od 3.7.2023 zahájena rekonstrukce silnice II.třídy č. II/470, a to v úseku zaústění do křižovatky s dálnici D1 po okružní křižovatku nad silnicí II/647 (vč. nájezdových a sjezdových ramp se silnicí II/647 ul. Mariánskohorská). Celková délka rekonstruovaného úseku činí v souvislé délce 1 145 m.
Rekonstrukce bude spočívat ve vyfrézování stávajících asfaltových vrstev vozovky a položení nových krytových asfaltových vrstev.

Součástí stavby bude také provedena výměna výplní protihlukových stěn a oprava protikorozní ochrany ocelových konstrukcí. V současné době jsou protihlukové stěny z části tvořeny dřevěnými odraznými panely, které již nesplňují požadavky na snížení hodnot akustického tlaku vzduchu s ohledem na degradaci dřeva v důsledku povětrnostních vlivů.
V rámci stavby bude také provedena rekonstrukce třech mostních objektů u kterých bude provedeno vyčištění okolí mostu, odstranění vegetace a náletové zeleně, odstranění odhozených předmětů, oprava odvodňovačů, oprava nátěrů zádržného systému, oprava a doplnění kamenné dlažby, oprava revizních chodníků a žlabových skluzů, sanace bet. konstrukcí a jejich nátěru, antigraffity nátěr, provedení protikorozní ochrany ocelové konstrukce spodní stavby, případná oprava mostních závěrů a odvodňovacích vpustí.
Práce spojené s rekonstrukci vozovky a navazujících objektů budou prováděny v době od 3.7. – 1.12.2023.
Organizace dopravy:

Stavba bude dopravně rozdělena do třech etap.

Etapa I (3.7 – 7.8.2023)
Dojde k úplné uzavírce silnice II/470H v obou směrech. Budou probíhat práce očištění SO 201.1, SO 201.2, SO 202.1 a SO 202.2. Rovněž dojde k zahájení prací na SO 701, zejména vybourání stávajících výplní a očištění a PKO sloupků. Zároveň dojde k uzavírce čtyřproudové komunikace Mariánskohorská mezi rampami mimoúrovňové okružní křižovatky. Náhradní trasa Mariánskohorské bude vedena rampami okružní křižovatky, kdy budou vozidla svedena za úsekem rekonstruovaných mostů. Budou probíhat práce na spodních částech SO 203 a SO 204.

Etapa II (7.8 – 2.10.2023)
Pokračuje uzavírka silnice II/470H Severní spoj a práce na mostních objektech a protihlukové stěně. Bude zprovozněna čtyřproudová komunikace Mariánskohorská v celé šířce. Dojde k uzavření nájezdových a sjezdových ramp mimoúrovňové okružní křižovatky a započnou práce na horní části SO 203 a SO 204.

Etapa III (2.10 – 1.12.2023)
Bude zprovozněna rampa z ulice Mariánskohorská a část okružní křižovatky ve směru na dálnici D1 (viz příloha). Na silnici II/470H zůstává uzavřený pravý jízdní pruh ve směru z dálnice. Bude zprovozněna levá část komunikace a bude již možné se z ulice Mariánskohorské přímo napojit na dálnici D1.

Všem účastníkům silničního provozu děkujeme za trpělivost po celou dobu realizace této stavby.