27.9.2024 Kvůli opravě povrchu silnice III/4721 ul. Michálkovická/Československé armády, v úseku od vjezdu k čerpací stanici EuroOil po křižovatku se silnicí III/4723 ul. Fišerova, se budou muset řidiči připravit na dopravní komplikace.

Správa silnic Moravskoslezského kraje musí z důvodu neuspokojivého stavebně-technického stavu vozovky silnice III/4721 (ul. Michálkovická/Československé armády) provést její opravu, a to včetně mostu ev. č. 4721-3 přes železniční vlečku. Jedná se o úsek silnice, který je vymezen od vjezdu k čerpací stanici EuroOil po křižovatku se silnicí III/4723 ul. Fišerova, v celkové délce cca 650 m. Práce na opravě silnice a mostu budou započaty v termínu 30.09.2024 a ukončeny k 13.11.2024.

Oprava silnice spočívá ve vyfrézování stávajících asfaltových vrstev (obrusná a ložná) a provedení případných lokálních vysprávek podkladní vrstvy vozovky po jejím celoplošném frézování. Kromě vozovky silnice III/4721 bude provedena oprava dvou autobusových zálivů, jejichž povrch z CB krytu bude rozšířen a obnoven (včetně nových náběhových klínů z CB krytu). Součástí stavby bude i oprava zapuštěných žulových obrub typu KS3, předláždění stávající silniční přídlažby z dvojřádku žulových kostek na jednořádek, oprava uličních vpustí a výšková úprava kanalizačních poklopů a šoupat. Následně bude v celém úseku stavby obnoveno SDZ i VDZ vč. nového protismykového povrchu před přechodem pro chodce, bude provedena úprava nezpevněné krajnice recyklátem, a také osazeny nové směrové sloupky, z důvodu zvýšení bezpečnosti na dané komunikaci. Oprava se bude týkat i mostu ev. č. 4721-3, která bude zahrnovat sanaci spodní stavby, obnovu nátěrů ocelové konstrukce, obnovu nátěrů říms, zábradlí a dilatací a doplnění zatravňovací betonové dlažby na svazích.

 

Uzavírky a dopravní omezení

Stavební práce budou realizovány formou posuvných pracovních míst na komunikaci. Úplná uzavírka celého úseku stavby silnice III/4721 je naplánovaná na 29.10. – 30.10.2024 s rezervním termínem 31.10.2024 – v tyto termíny proběhne pokládka asfaltových vrstev.

Objízdná trasa bude vedena po MK ul. Heřmanická, Koněvova a po silnici III/4723 ul. Vrbická, Fišerova a zpět.

Občanům, kteří mají ke svým nemovitostem pouze jediný příjezd z ulice Československé armády, stavbaři samozřejmě umožní se k nim dostat. Výjimkou bude pouze krátkodobé omezení, kdy se bude provádět pokládka nových asfaltových vrstev vozovky, o němž bude zhotovitel dopředu občany, případně firmy (které mají vjezd pouze na dotčený úsek ul. Československé armády) v dostatečném časovém předstihu informovat prostřednictvím informačních letáků, ve kterých budou uvedeny veškeré potřebné informace o délce a rozsahu samotného omezení.