26.9.2024  Správa silnic Moravskoslezského kraje musí z důvodu neuspokojivého stavebně-technického stavu silnice III/46614 (v km 5,362 – 7,603) provést její opravu ještě v letošním roce. Jedná se o úsek silnice, který je vymezen od mostu přes řeku Sezinu v obci Bílovec – Lhotka po křižovatku ulice Klimkovická s ul. Josefovická a Hlavní v obci Olbramice, v celkové délce 2,241 km. Práce na opravě silnice budou započaty 30.9.2024 a ukončeny 14.11.2024.

Oprava silnice spočívá v odfrézování stávajících asfaltových vrstev vozovky, provedení lokálních vysprávek silnice po frézování. Poté proběhne pokládka nových krytových asfaltových vrstev. Kromě opravy vozovky silnice III/46614 bude provedena i obnova nezpevněných krajnic a svodidel, oprava dvou propustků a protismyková úpravy povrchu silnice v serpentýnách nebezpečného lesního úseku osady Kamanec. Následně bude v celém úseku stavby obnoveno svislé i vodorovné dopravní značení z důvodu zvýšení bezpečnosti na dané komunikaci.

 

Uzavírky a dopravní omezení

Z důvodu snahy o minimalizaci dopadů na bezpečnost a plynulost silničního provozu, bude stavba časově i organizačně koordinována s dalšími souběžně probíhajícími dopravními stavbami. Stavba bude proto rozdělena do 2 fází.

V 1. fázi od 30.9.2024 bude při kyvadlové dopravě řízené světelnou signalizací probíhat oprava dvou propustků. Silniční doprava bude upravena přenosným dopravním značením.

Ve 2.fázi od 14. 10. 2024 do 4. 11. 2024 budou práce na opravě povrchu silnice probíhat za úplné uzavírky, kdy bude vyznačena objízdná trasa. V průběhu úplné uzavírky bude rovněž zajištěna náhradní autobusová doprava.

Společně se zhotovitelem stavby se budeme snažit co nejméně lidem komplikovat život, ale bez určitých omezení pro řidiče a firmy sídlící v okolí opravené komunikace se to bohužel neobejde. Prosíme proto o pochopení, ohleduplnost a trpělivost při realizaci opravy této komunikace.