24.7.2024 Předmětem stavby je rekonstrukce silnice II/478 v souvislé délce 4,23 km. Rekonstruovaný úsek je vymezen křižovatkou se sil. III/47310 ul. Václavovická a křižovatkou se silnicí II/473 ul. Frýdecká. Na silnici bude v rámci stavby provedena rekonstrukce vozovky při zachování současného směrového a šířkového uspořádání s výškovou úpravou nivelety vozovky.

Rekonstrukce bude spočívat ve vyfrézování stávajících asfaltových vrstev vozovky a položení nových krytových asfaltových vrstev, místy s recyklací podkladních vrstev. Součástí opravy je také oprava silničního odvodnění, oprava a výměna silničních obrub společně s přídlažbou a výměna krytu za kryt betonový v místě stávajících autobusových zálivů a autobusových stání.

V rámci stavby bude také provedena rekonstrukce 10 ks propustků a drobná oprava 4 ks mostních objektů.

 

Stavba je rozdělena do dvou úseku:

SO 101 – UL. DATYŇSKÁ

Délka opravovaného úseku silnice II/478 v rámci SO 101 je 2,705 km. Začátek úpravy se nachází před křižovatkou se silnicí III/47310 (ul. Václavovická) a konec úpravy se nachází na rozhraní jednotlivých SO v místě připojení křižovatky se silnicí III/4703 (ul. Šenovská).

SO 102 – UL. ŠENOVSKÁ

Délka opravovaného úseku silnice II/478 v rámci SO 102 je 1,523 km. Začátek úpravy se nachází na rozhraní jednotlivých SO v místě připojení křižovatky se silnicí III/4703 (ul. Šenovská) a konec úpravy se nachází v křižovatce se silnicí II/473 (ul. Frýdecká).

 

Provedené práce:

SO101 - ul. Datyňská

Byly provedeny přípravné práce a PDZ, frézování vozovky, čištění a zametání. Provádí se práce na autobusové zastávce „Na Roli“, čištění krajnic a příkopů a opravy propustků.

 

Plánované práce:

SO101 - ul. Datyňská

Budou se provádět práce na autobusové zastávce „Na Roli“ a opravy propustků.

 

Organizace dopravy: Stavba probíhat ve dvou etapách, kdy v první etapě bude prováděna jedna polovina komunikace km 0,000 – 1,450 po točnu autobusů tak, aby byl zajištěn provoz MHD ve směru od Vratimova po točnu. Provoz bude řízen pomocí semaforů po úsecích. Současně s tímto úsekem probíhá také oprava úseku km 1,450 až km 2,700 (po křižovatku ulic Datyňská x Šenovská). V tomto úseku je plná uzávěra, ale opět s možným provozem pro místní občany, zásobování, IZS, svoz odpadů po dohodě se zhotovitelem.