2.7.2024 Upozorňujeme na dopravní opatření v souvislosti se zahájením stavby: „Silnice III/4637 - rekonstrukce mostu ev.č. 4637-1 přes potok Bílovka v obci Stará Ves“

Stavba bude prováděna na katastrálním území Stará Ves, obec Bílovec, okres Nový Jičín, kraj Moravskoslezský. Hlavním předmětem stavby je rekonstrukce silničního mostu na silnici III/4637 vedený pod evidenčním číslem 4637-1 přes potok Bílovka.

Předmětem rekonstrukce mostu je zbourání stávajícího a výstavba nového železobetonového mostu, který tvoří monolitická rámová konstrukce. Dojde ke zvýšení únosnosti mostu na normové parametry, ke zlepšení celkové bezpečnosti v místě stavebních úprav a zkapacitnění průtočného koryta toku. Most bude založen pomocí mikropilot. Dno toku a břehové hrany budou odlážděny lomovým kamenem do betonu s přechodem na kamennou rovnaninu. Na mostě budou instalovány vyvýšené římsy s osazením nového ocelového mostního zábradlí. Levá římsa je zvětšena o prostor budoucího chodníku. V rámci stavebních úprav dojde k obnově stávající silnice včetně konstrukčních vrstev před a za mostem v délce cca 64,0 m s napojením na novou niveletu mostu. Úprava silnice zahrnuje rozšíření krajnic, vysvahování silničního tělesa, úpravu nivelety, doplnění jednostranného silničního svodidla a řešení odvodnění povrchu vozovky. Silnice zůstává ve stávajícím směrovém vedení.

 

Zhotovitelem stavby je „Staviastav s.r.o.“

Předpoklad realizace je v termínu : 1.7.2024 – 1.10.2024

Rekonstrukce mostu bude prováděna za plné uzávěry s osazením lávky pro pěší v místě mostu. Doprava je vedena objízdnou trasou Stará Ves – Bílovec – Tísek – Výškovice – Slatina. Hromadná doprava je zajištěná po dobu celkové uzávěry kyvadlově v trase Bílovec – Stará Ves – Ohrada a zpět.

 

Příloha: foto stávajícího stavu mostu