18.4.2023 V měsíci dubnu 2023 budou zahájeny stavební práce na rekonstrukci mostu ev. č. 37021-1, který se nachází v intravilánu města Břidličná. Rekonstrukce mostu bude po celou dobu probíhat za úplné uzavírky silnice III/37021 ul. Šternberská s dočasným převedením silničního provozu na předem vyznačenou objízdnou trasu.  Stávající most z r. 1948 je ve špatném stavebně technickém stavu a má nevyhovující prostorové uspořádání. Stavba řeší náhradu stávajícího nevyhovujícího mostu mostem novým, který je řešen jako desková konstrukce z dodatečně předpjatého betonu.  Dále je součástí stavby také úprava přilehlých úseků silnice a úprava břehů vodního toku v bezprostředním okolí mostu.

Most bude proveden na stávajícím základu a kamenných opěrách. Opěry budou částečně odbourány pro možnost provedení železobetonových úložných prahů. Železobetonová dodatečně předpjatá nosná konstrukce bude osazena na čtyřech hrncových ložiscích. Na mostě budou provedeny dvě ŽB pochozí římsy. Na mostě bude provedeno ocelové mostní zábradlí. Šířkové uspořádání mostu je navrženo na převedení silnice normové kategorie MS2 10,0/7,0/50. Po dobu provádění rekonstrukce mostu bude v provozu provizorní lávka s přístupovými chodníky pro pěší a cyklisty. Lhůta realizace je sjednána na jednu stavební sezonu v období od dubna do září 2023.

K uzavření mostu dojde k termínu od 11.04.2023 s dobou trvání do 6.10.2023.

Objízdná trasa je vedena obousměrně po silnicích II/370 Břidličná - Rýmařov, II/445 Rýmařov - Albrechtice u Rýmařova, II/440 Albrechtice u Rýmařova - Vajglov, III/37021 Vajglov – Břidličná.

Všem účastníkům silničního provozu děkujeme za trpělivost po celou dobu realizace této stavby.