6.4.2023 V termínu od 11. 4. 2023 začnou stavební práce a dokončení je plánováno do 8. 10. 2023.

 

 V tomto termínu bude také silnice v úseku podél opěrných zdí uzavřena.

 Objízdná trasa pro osobní a nákladní vozidla bude vedena obousměrně po silnici II/469 (ul. 17. listopadu) a místních komunikacích (ul. Průběžná, ul. Spojovací a ul. Karla Svobody).

 Objízdná trasa pro MHD bude vedena taktéž obousměrně po místních komunikacích (ul. Vlnitá a ul. Karla Svobody).

 Obě objízdné trasy jsou zakresleny v mapce .

 

Z důvodu sesunutí svahu po výstavbě kanalizace, a s tím související snížení bezpečnosti silničního provozu v městské části Plesná, bude v období od 11. 4. 2023 do 8. 10. 2023 ve spolupráci s hlavním investorem stavby (Statutárním městem Ostrava) provedena výstavba nových opěrných zdí podél silnice III/46613 na ul. 26. dubna, která spojuje městskou část Plesná s okolními obcemi (Děhylov, Martinov a Velká Polom). Výstavba opěrných zdí bude prováděna v úseku zakresleném na obrázku níže, na kterou pak bude navazovat i letos chystaná oprava povrchu této silnice v úseku mezi křižovatkou s místní komunikací ul. Souhradská po křižovatku s místní komunikací ul. Vlnitá.

Obrázek 1: Místo budovaných opěrných zdí

 

Samotná výstavba opěrné zdi bude spočívat ve vybudování nového stabilizačního železobetonového prahu nekotveného, rozděleného na dvě části vjezdem na přilehlý pozemek, založeného na mikropilotách, odrazného obrubníku v kombinaci s ocelovým mostním zábradlím na integrované římse dříku zdi, obnově stávajícího oplocení v předmětném úseku podél zdi a terénní úpravách v rozsahu stavby. Součástí stavby bude také přeložka sloupu nízkého napětí a veřejného osvětlení.

Stavební práce budou prováděny za úplné uzavírky silničního provozu. Objízdná trasa pro individuální automobilovou dopravu bude vedena obousměrně po silnici II/469 (ul. 17. listopadu) a místních komunikacích (ul. Průběžná, ul. Spojovací a ul. Karla Svobody). Objízdná trasa pro MHD bude vedena taktéž obousměrně po místních komunikacích (ul. Vlnitá a ul. Karla Svobody). Kvůli stavby dojde k přemístění autobusové zastávky „Stavebniny“ z ul. 26. dubna na ul. Vlnitá, a to v obou směrech. Objízdné trasy jsou zakresleny v mapce níže.

Všem účastníkům silničního provozu a obyvatelům městské části Plesná a okolních obcí děkujeme za trpělivost po celou dobu realizace této stavby.