24.2.2022 Z důvodu neuspokojivého stavebně-technického stavu vozovky a zvýšení bezpečnosti silničního provozu na frekventované ul. Mitrovická/Na Lukách a 1. května v Ostravě bude v letošním roce dokončena rekonstrukce poslední části takto řešené stavby, a to 1. května, která spojuje městský obvod Polanka s městem Klimkovice.

Konkrétně se tedy bude jednat o úsek mezi křižovatkou s ul. Svinovská po hranici města Klimkovice. Jedná se o rekonstrukci a účelnou modernizaci silnice II/478 ul. 1. května  včetně navazujících stavebních objektů (mostu).

 

Práce spojené s rekonstrukci vozovky a navazujících objektů budou prováděny v době od 7.3. – 30.6.2022.

 Samotná rekonstrukce vozovky bude opět rozdělena do tří etap.

  1. etapa – úsek od hranice s obcí Klimkovice ke křižovatce s ulicí Janovskou (7.3. – 17.4.2022)
  2. etapa – úsek od křižovatky s ulicí Janovskou ke křižovatce s ulicí Hraničky (18.4. – 22.5.2022)
  3. etapa – úsek od ul. Proskovické po most přes řeku Odru (23.5. – 30.6.2022)

 

V každé etapě bude v daném úseku vyloučena tranzitní doprava. Individuální doprava bude vedena po vyznačených objízdných trasách, příjezd k nemovitostem s jediným přístupem z ul. 1. května a zároveň příjezd k nemovitostem na dopravně slepých komunikacích napojených na ul. 1. května bude obyvatelům umožněn, vyjma úseků a doby, kdy budou probíhat práce na komunikaci tzn. sanace popř. recyklace podkladních vrstev vozovky, která je prováděna na celou šíři komunikace. V době pokládky nových živičných vrstev, která bude probíhat za úplné uzavírky daného úseku, nebude příjezd umožněn vůbec a bude vyloučena také dopravní obsluha, resp. bude nutné respektovat aktuální stav pokládky asfaltových vrstev, o čemž bude zhotovitel dopředu občany, firmy a ostatní subjekty (které mají výjezd pouze na ul. 1.května) v dostatečném časovém předstihu informovat prostřednictvím informačních letáků ve kterých budou uvedeny veškeré potřebné informace o délce a rozsahu samotného omezení.

 

Jednotlivé uzavírky budou označeny zákazem vjezdu s dodatkovou tabulkou s textem „mimo dopravní obsluhu“ a označením slepé ulice.

 

Objízdné trasy pro individuální dopravu:

  • směr z Klimkovic - silnice II/647 (ul. Čs.Armády), silnice I/11 (ul. Rudná), silnice III/4785 (ul. Polanecká/Svinovská); dtto zpět;
  • směr z Klimkovic - silnice II/647, silnice III/4782, MK ul. Janovská; dtto zpět;

 

Veřejná hromadná doprava:

 Městská hromadná doprava

  • Na ulici Janovské bude dočasná zastávka pro linku č. 76
  • Autobusová linka č. 46 pojede přes Janovou, Polanka střed, Polanka
  • Spoje linky č. 76 zajíždějící na Hraničky, pojedou přímo z Janovské ulice do Polanky
  • Autobusová linka č. 59B bude ukončena v Polance
  • Školní spoj pojede z Hraniček horní cestou se zajištěním MP Ostrava
  • Zavedena kyvadlová doprava X46 Jelínkova – Hraničky

Všem účastníkům silničního provozu a obyvatelům dotčené městské části Polanka n.O. děkujeme za trpělivost po celou dobu realizace této stavby.

 

Situace stavby část Polanka.pdf