23.10.2020 Od soboty 24. 10. 2020 dochá­zí ke zrušení provozu spojů mezi zastávkami Karlova,Studán­ka, Hvězda,aut­.st. a Malá Morávka,Ovčár­na,točna.
Provoz na lince 885 je zcela zastaven. Spoje linky 864 jsou vedeny z Krnova pouze do zastávky Karlova Studánka,Hvěz­da,aut.st. V této souvislosti dochází také ke změnám jízdních řádů linek 861, 862 a 863. 
Z výše uvedených důvodů dochází také k zastavení provozu rekreační linky 910120.


TISKOVÁ ZPRÁVA KANCELÁŘE HEJTMANA KRAJE

  1. 10. 2020

KVŮLI KORONAVIRU BUDOU PŘERUŠENY TURISTICKÉ AUTOBUSOVÉ SPOJE NA OVČÁRNU

Turisté, kteří v nejbližších dnech plánují výlet na jesenickou horu Praděd, budou muset počítat s tím, že v úseku mezi Hvězdou a Ovčárnou nebudou jezdit autobusy. V souvislosti s vládním opatřením kvůli koronaviru nařídil moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák od sobory 24. října do ukončení nouzového stavu přerušit veřejnou autobusovou dopravu v této části Jeseníků.

Cílem tohoto nařízení je snížit riziko nákazy koronavirem a zabránit dalšímu šíření onemocnění covid-19.

„Čísla o narůstajícím počtu nakažených jsou hrozivá. Je proto bezpodmínečně nutné dodržovat vládní nařízení a dělat vše pro to, abychom nárůst nemocných zastavili. I když nám to znepříjemňuje život a všichni jsme už z celé situace velmi unavení. Věřím, že to pochopíte,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Náměstek hejtmana pro dopravu a chytrý region Jakub Unucka řekl, že Moravskoslezský kraj jako objednavatel veřejných služeb není v tomto úseku schopen garantovat přepravu cestujících tak, aby byla v současné epidemiologické situaci bezpečná.

„Turistické linky z Hvězdy na Ovčárnu jsou velmi oblíbené. Autobusy i za normální situace tu jezdí plné. A to jsme u dopravců už objednali maximální možný počet spojů. Je úplně běžné, že během víkendu nebo o prázdninách tu čeká na autobusové zastávce i 500 cestujících. Nemůžeme dopustit tak velkou koncentraci lidí v uzavřeném prostoru autobusu ani na nástupišti, navíc déle než 15 minut a bez možnosti 2metrového odstupu,“ vysvětlil náměstek hejtmana Jakub Unucka a dodal: „Podnikatelům na ‚kopci‘ se omlouváme za další komplikace. Všem přejeme hodně zdraví.“

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dočasné přerušení veřejné osobní dopravy na Ovčárnu:

LINKY ODIS:

Linka 861 Bruntál – Vrbno pod Pradědem – Karlova Studánka - nebudou provozovány spoje 5, 205, 212 v celé trase.

Linka 862 Bruntál – Malá Morávka, Karlov – Karlova Studánka – nebudou provozovány spoje 3, 24, 201, 202, 203, 204 v celé trase.

Linka 863  Bruntál – Široká Niva – Vrbno pod Pradědem – Karlova Studánka – nebude provozován spoj 26 v celé trase.

Linka 864 Krnov – Malá Morávka, Karlov – Malá Morávka, Ovčárna točna -  linka z Krnova bude zkrácena po zastávku Karlova Studánka, Hvězda aut.st.

Linka 885 Karlova Studánka – Malá Morávka, Ovčárna – provoz linky bude zcela zastaven.

LINKA MIMO ODIS:

Linka 910120 Ostrava – Opava – Bruntál – Malá Morávka, Karlov – Malá Morávka, Ovčárna – provoz linky bude zcela zastaven, a to do 3. 11. 2020.

 

PODROBNOSTI NA:

www.kodis.cz

www.msk.cz