26.6.2018 Upozorňujeme na omezení silničního provozu na komunikaci č. III/4701 ul. Václavovická v příměstské části města Šenov z důvodu souvislé opravy povrchu silnice v termínu od 1.7. do 31.8.2018. Jedná se o úsek vymezený křižovatkou se silnicí II/478 (ul. Šenovská) a koncem města Šenov/začátkem obce Václavovice (u křižovatky s ul. Hraniční) v celkové délce cca 1,7 km.

Stavební práce si vyžádají uzavírku silnice III/4701 (ul. Václavovická) v úseku mezi silnicí II/478 (ul. Šenovská) a ulicí Hraniční:

  • V úseku od křižovatky se silnicí II/478 (ul. Šenovská) k ul. U Nádraží bude do uzavřeného úseku umožněn vjezd pouze vozidlům stavby.
  • V úseku od křižovatky s ul. U Nádraží ke křižovatce s ul. Volenskou bude od uzavřeného úseku umožněn vjezd dopravní obsluze.
  • Úsek od křižovatky s ul. Volenskou ke křižovatce s ul. Hraniční bude řízen světelnou kyvadlovou signalizací. Uvedený úsek bude rozdělen na 3. etapy, které budou postupně uzavřeny.

Na silnici bude v rámci stavby provedena oprava vozovky při zachování současného směrového a šířkového uspořádání. Jedná se o provedení opravy starého živičného krytu, s finální pokládkou asfaltobetonového koberce jako vrchní obrusné vrstvy vozovky.

Společně s opravou vozovky bude také i provedena oprava silničního odvodnění komunikace, zpevnění paty svahu podél Volenského rybníka, profilace nezpevněné části vozovky vč. čištění silničního příkopu a instalace nových bezpečnostních prvků (ocelových silničních svodidel a směrových sloupků).

V celém řešeném úseku stavby bude provedena obnova vodorovného a svislého dopravního značení.

Stavba je financována z rozpočtu SFDI.

 

Řidičům děkujeme za trpělivost.